2012. november 23., péntek

Csokihab krém

A csokitortáim esetében nagy kedvenc lett ez a krém, sokkal jobban szereti mindenki, mint a vajas krémeket.
Ennek a krémnek 3 alapvető hozzávalója van: étcsokoládé, habtejszín, zselatin (én a zselatin fixet részesítem előnyben, mert nagyon könnyű vele bánni).

1 dl tejszínben felolvasztunk 25 dkg jó minőségű étcsokoládét, majd hagyjuk hűlni. Felverünk 4 dl tejszínt habbá, hozzácsorgatjuk a kihűlt csokoládét, hozzákeverünk 20 gr. zselatin fixet, és kemény habbá verjük, majd megtöltjük vele a süteményünket.

Ha valaki csokoládésabban, vagy kevésbé csokisan szereti, akkor a csoki mennyiségével variálhat. Fehércsokival is próbáltam, úgy sem rossz. :-)

Ha valaki nem érzi elég édesnek, akkor ízlés szerint porcukrot is keverhet a krémbe (szigorúan átszitálva, hogy csomós ne maradjon!).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése