2012. november 23., péntek

Főzött citromkrém

Ez a citromkrémek közül a főzött változat.

Kifacsarom 1 citrom levét, lereszelem a héját, majd egy kevés vízzel, és ízlés szerinti cukorral elkeverve felteszem főni. Étkezési keményítővel besűrítem, amikor forr (ennek mennyisége attól is függ, milyen sűrű krémet szeretnénk, ha túl sűrű, vízzel vagy citromlével higítható, ha híg, még egy kis keményítővel sűríthető).

Ha kész, két megoldás lehetséges: vagy vajjal/margarinnal kikeverjük, és vajas krémként használjuk, vagy habbá vert tejszínnel (zselatinossal, hogy ne folyjon el később!) keverjük el, ha kihűlt.

Pontosabb mennyiségeket azért nem írok, mert nálam is mindig hangulatfüggő, hogy épp mennyire édes vagy savanyú krémet szeretnék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése