2012. november 23., péntek

Joghurtos citromkrém

A főzés nélküli citromkrém is pofon egyszerű.

Kell hozzá némi előkészület. Pár órával a krém felhasználása előtt egy tálba tegyünk egy szűrőt, abba terítsünk egy tiszta ruhát, és öntsünk bele annyi natúr joghurtot, amennyit fel szeretnénk használni. Terítsük rá a konyharuhát, és tegyük a hűtőbe, hadd csöpögjön ki a felesleges nedvesség a joghurtból, hogy sűrű krémet kapjunk.

Ha ez megvan, akkor a két fő összetevőre, citromra és porcukorra van szükségünk: a sűrű joghurtkrémet egy tálba tesszük, belereszeljük a citromhéjat, belefacsarjuk a citrom levét, és porcukrot keverünk bele ízlés szerint. A mennyiségétől függően keverünk hozzá zselatin fixet (4 dl-hez 20 gr. kell).

Lazításhoz porcukorral felvert (zselatinos) tejszínt szoktam használni, kb. fele-fele arányban, így egy habos-joghurtos citromkrémet kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése