2012. július 7., szombat

Kókuszos piskóta

Hozzávalók:
- 10 tojás fehérje
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 16 dkg kristálycukor
- 1 csipet só

A tojások fehérjét a csipet sóval és a cukorral habbá verjük (nem kell, hogy kemény legyen a hab, akkor jó, ha a cukor felolvadt a fehérjében, szép fényes, és lágy a keverék) géppel. Kézi habverővel laza mozdulatokkal hozzákeverjük az átszitált liszetet, majd a kókuszreszeléket is (mivel a hab nem kemény, nem kell attól félni, hogy összetörjük).

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm (a tortaforma aljára teszem a sütőpapírt, és úgy csatolom fel a karikát), és 150 fokon, hőlégkeveréssel 40 percig sütöm. Tűpróbát végzek, mielőtt kiveszem a sütőből, hogy megbizonyosodjak arról, hogy átsült. Sütőpapír helyett margarinnal is kikenhetjük, lisztezhetjük a formát.

Ez a mennyiség egy kb. 22 cm-es tortaformához elég, azt teljesen megtölti, de én a 26 cm-es tortaformámat szoktam használni, még így is három részre tudom vágni a piskótát.
A kis méretű (16 cm-es) tortákhoz felezem az adagokat.

Tippek:
- Ha a kókuszreszeléket porrá őrölve tesszük bele, egyenletesebb állagú tésztát kapunk.
- A tojások sárgája felhasználható pogácsa sütéshez, vagy akár főzhetünk belőle vaníliás krémet ennek a tésztának a betöltéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése