2012. július 7., szombat

Főzött kókuszkrém

Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 0,5 liter tej
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor

A lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet feltesszük forrni, belekeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Amikor felforrt, hozzáadjuk a kikevert lisztet, és besűrítjük a krémet. Ha már sűrűsödik, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, nagyon kis ideig főzzük tovább, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

Lehet kísérletezni azzal is, hogy porrá őröljük a kókuszreszeléket, és úgy adjuk a krémhez, akkor egyenletesebb, szebb krémet kapunk. Esetleg kókusztejpor is használható a kókuszreszelék helyett, illetve a tej egy részét is helyettesíthetjük kókusztejjel.
A krémet habosíthatjuk margarinnal vagy puha vajjal is tovább, ha túl töménynek találjuk, de akár felvert tejszínhabbal is lazítható, miután kihűlt.

Ezt a kókuszkockát készítettem az eredeti krémmel, a tészta pedig a Kókuszos piskóta bejegyzés alatt található.




10 megjegyzés:

  1. Istenien nez ki!!Megprobälom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Töményen kókuszos, de ha valaki úgy imádja a kókuszt, mint én... :-)

      Törlés
  2. Ez a krém elég szilárd, erős ahhoz, hogy tortát készísün belőle és fondanttal vonjuk be????

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elég szilárd szerintem, de ha nem találod annak, akkor tegyél bele több lisztet, vagy étkezési keményítőt. Tulajdonképpen a puding is attól szilárd. :-)

      Törlés
  3. Szia!
    Nagyon szép a kép. Ízletesnek néz ki, és szeretném megcsinálni, de számomra nem elég részletes a recept.
    Megköszönöm, ha segítesz.
    A krém elkészítése világos.
    Viszont lenne pár kérdésem:
    - Hogyan lesz ilyen szép kocka?
    - Miben kell hagyni kihűlni a krémet?
    - Hogyan kell a csokimázat elkészíteni (hogy így nézzen ki nekem is)?
    - Szóval, a kókuszkocka elkészítését picit részletesebb írd le kérlek, mert nagyon szeretném megcsinálni.
    Előre is köszönöm válaszod, Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kata!
      Magas falú tepsiben rétegeztem a piskótát és a krémet, és amikor teljesen megkötött, akkor felszeleteltem egyenletesen (egy vonalzót a tepsi tetejére téve teljesen egyenesre és szabályosra fel lehet vágni, lekanyarítva a széleket).
      A krémet én a piskótára öntve hagytam kihűlni, és meg is dermedt a végére.
      A csokimáz nálam úgy készült, hogy csokoládépasztillát olvasztottam, amihez növényi olajat (sima étolajat) is kevertem, hogy megfelelően folyós és fényes legyen.
      A bevonás úgy történt, hogy egy tálcára sütőpapírt tettem, arra rá a süteményes rácsot, rá a kókuszkockát, és egyszerűen leöntöttem csokival. A felesleges csoki összegyűlt a tálcán lévő sütőpapíron, és dermedés után simán le lehetett róla szedni, majd újra felolvasztani újabb kockák bevonásához.
      Remélem, minden kérdésedet megválaszoltam. Ha tudok még segíteni bármiben, szólj.
      Üdv: Inci

      Törlés
    2. Kedves Inci!

      Nagyon köszönöm, h válaszoltál!!!
      A csokoládépasztilla helyettesíthető magas kakaótartalmú táblás csokival? (a csokipasztilla elképesztően drága- legalábbis a neten csak ilyet láttam)

      Törlés
    3. Szia Kata,

      Természetesen a táblás csoki is ugyanolyan jó, mint a pasztilla. Én egyébként a piacon is szoktam vásárolni kimért csokipasztillát, van, ahol egészen jó minőségűt árulnak jó áron.
      Üdv: Inci

      Törlés
  4. Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál! Még nem volt időm megcsinálni, de tuti sort kerítek rá valamikor és biztosan hálásan fogok rád gondolni. Szóval, köszönöm még egyszer,
    Üdvözlettel: Kata

    VálaszTörlés